Az utolsó méterek sokat számítanak
"
Esett már szó egy előző cikkben a óvodai bútorok szállításról,  annak negatív és pozitív oldalairól. Ebben az írásban egy általános problémáról szeretnénk írni, amely minden óvodát érint. Szeretjük azt hinni a szállítások alkalmával, hogy az óvoda, ahova az elkészült bútort viszik a munkatársak, felkészülten várják a teherautót. Ezt azért gondoljuk így, mert a szállítást megelőzően […]

írta: Lola

Óvodai bútorokkal kapcsolatos cikkekben mutatjuk be tevékenységünket, a tervezéstől a megvalósításig, történetekkel fűszerezve.

Esett már szó egy előző cikkben a óvodai bútorok szállításról,  annak negatív és pozitív oldalairól. Ebben az írásban egy általános problémáról szeretnénk írni, amely minden óvodát érint.

Szeretjük azt hinni a szállítások alkalmával, hogy az óvoda, ahova az elkészült bútort viszik a munkatársak, felkészülten várják a teherautót. Ezt azért gondoljuk így, mert a szállítást megelőzően telefonon egyeztetünk az adott intézménnyel, hogy milyen segítségre lenne szükség a helyszínen.

Az óvodában dolgozó óvónők, dajkák nem tudnak segíteni egy nehezebb bútor lepakolásában és a csoportszobába való elhelyezésében, ezért van szükség, helyi segítségre.

Általában ez a segítség megérkezik, egy-egy közmunkás személyében, aki a közeli ivóból van riasztva.

Gond akkor adódik, ha ezek az emberek az állítólagos hozzáértésükkel hátráltatják és veszélyeztetik munkatársaink munkáját és az elkészült termékek állapotát.

Olyan esetek is előfordulnak, amikor sajnos egyáltalán nincs segítség, mert a szállítási idő, már munkaidőn kívülre esik. Ez nem csak nekünk kellemetlen, hanem az óvodákban dolgozó pedagógusoknak is. Nem szeretnek munkaidőn kívül dolgozni. Megértjük, de higgyék el ezt mi sem így tervezzük! Naponta többen halnak meg az utakon, ez veszélyes játszótér. Azért ne várják el hogy tapossuk a gázt ész nélkül, hogy 14 perccel előbb érjünk oda.

Sok esetben az önök érdekében több helyszínre szállítunk egy időben, mert így eloszlik a szállítási költség. Ez néha annak a rovására megy, hogy az időpontok torlódhatnak, van ahova csak óvodazárás után érkezünk meg. Ebben az esetben is ugyan úgy kellene a segítség, és ezt az óvodának kell megoldania.

Lehet hívni segítségnek bárkit, akiben a megrendelő megbízik. Olyat is lehet hívni, akiben ugyan nem bízik meg, de kéznél van és hajlandó a munkára.

Az önök döntése és az önök érdeke!

Ki lehet mondani, ne hívjanak alkoholos állapotban lévő karbantartót, közmunkást vagy szomszédot.

Senki sem szeretné, hogy a kifizetett termék az óvoda kapujában sérüljön javíthatatlanra.

A rakodásról a felpakolt bútorokról fotókat készítünk azért, hogy egy esetleges sérülés orvosolásában tudjunk közösen, vita nélkül megoldást találni.

Ha viszont szeretnék, hogy minden felelősség a miénk legyen, azt a megrendeléskor kell tisztázni.

Általában az óvodák bár felárat kell érte fizetni, minden rakodási feladatot a munkatársainkra bíznak. Ennek az az előnye, hogy ők biztosan tudják, mit hogyan kell megfogni, melyik bútornak hogy jobb a kézzel való szállítása, teherautótól a csoportszobáig.

A szállítási költség összege megemelkedik ilyenkor de, még mindig kevesebb, mint egy összetört bútor újra gyártása.

Megéri tájékozódni a honlapon a szállítási feltételekről, hiszen ott minden pontosan le van írva.

Ha pedig még sem élnek azzal a lehetőséggel, hogy kollégáink segítségét igénybe vegyék, akkor kérjük, önöket gondolják, át a segítők személyét!