Ahol a legjobb gyurma sütik születnek: játékkonyha ovisoknak
"
Egy ilyen játékkonyhát a gyerekek sokféleképpen tudnak használni, csak a kreativitásuk szabhat nekik határt. Játszhatnak éttermeset, pár gyermek a szakács pozíciót tölti be, pár a vendégét, így a csoportszellem is erősödik. Játszhatják hogy ők egy család és az esti vacsorához készülődnek, vagy csak hogy ők szakácsok.

írta: Lola

Óvodai bútorokkal kapcsolatos cikkekben mutatjuk be tevékenységünket, a tervezéstől a megvalósításig, történetekkel fűszerezve.

Ahol a legjobb gyurma sütik születnek: játékkonyha ovisoknak

Nehéz olyan óvodai játékot találni, ami strapabíró és több gyermek tudja egyszerre használni. A műanyag játékok baleset veszélyesek és sűrűn megy a huzavona hogy ki van éppen soron, ki használja. Ellenben a fa, nagy és tökéletesen „felszerelt” játékkonyhánk számos lehetőséget biztosít a gyermekeknek!

Praktikusság

Mint a képen is látható, a játékkonyhánk széles, így több gyermek tudja egyszerre használni. El lehet kerülni a konfliktust hogy ki vagy kik használják éppen. Fából készült, így gazdaságos a megvásárlása, hosszú ideig nem kell újat vásárolni. Mindennel fel van szerelve amivel egy „igazi” konyha, így teljes élményt biztosít a gyerekeknek.

Kreativitás

Egy ilyen játékkonyhát a gyerekek sokféleképpen tudnak használni, csak a kreativitásuk szabhat nekik határt. Játszhatnak éttermeset, pár gyermek a szakács pozíciót tölti be, pár a vendégét, így a csoportszellem is erősödik. Játszhatják hogy ők egy család és az esti vacsorához készülődnek, vagy csak hogy ők szakácsok. Nem szabad elfelejteni hogy sok gyermek kiskori játéka lesz felnőtt korában a hivatása. Játék közben kialakulhat az érdeklődésük a főzés iránt, és pozitív élményeket, érzelmeket kapcsolhatnak a főzéshez.

Biztonság

A műanyag játékkonyhák számos apró alkatrészből állnak, valamint könnyebb egyes részeket letörni. Ez kisgyermekek számára veszélyes lehet, fulladást okozhat ha lenyelik, ha a törés éles, megvághatják magukat. Ezek a balesetek a játékkonyhában való játék során nem történhetnek meg, mivel fából készül, és egy vagy akár 5 kisgyermeknek is komoly feladat lenne darabokat letörni belőle.

Sokszínűség

A bőség zavara támadhat a játékkonyha kiválasztásánál, hisz 3 típusú játékkonyha közül lehet választani, és 9 ajtó szín közül. Ez lehetővé teszi hogy egyéniséget vigyünk a konyhákba, a színválasztás passzolhat az óvoda színeihez, sőt akár a gyerekeket is be lehet vonni a színválasztásba, ők fognak vele játszani.