Őszi játékok
"
Beköszöntött az ősz, amikor már az idő nagy részében bent játszunk a gyerekekkel. Hoztunk pár izgalmas és talán nem olyan ismert játékot amit biztos élveznek majd a gyerekek!

írta: Lola

Óvodai bútorokkal kapcsolatos cikkekben mutatjuk be tevékenységünket, a tervezéstől a megvalósításig, történetekkel fűszerezve.

Őszi játékok

Beköszöntött az ősz, amikor már az idő nagy részében bent játszunk a gyerekekkel. Hoztunk pár izgalmas és talán nem olyan ismert játékot amit biztos élveznek majd a gyerekek!

Az itt felsorolt játékok nagy részéhez tököt kell beszerezni, de ez ősszel nem jelenthet gondot!

Levélfújó

Ez a játék végtelenül egyszerű, és semmi másra nincs szükség mint 1-1 levélre, egy asztalra és persze gyerekekre. Rendezzük párokba a gyerekeket, tegyük a leveleket az asztal közepére. A gyerekeknek fújniuk kell a leveleket, és a cél hogy a másik térfelén átmenjen és leessen a földre. Aki először le tudja fújni a levelet, nyer.

Töklökdöső

Ehhez a játékhoz már előre kell tervezni, hisz annyi tököt kell előzetesen beszerezni ahány gyermek van a csoportban. A feladat lényege hogy a rajtvonaltól a célig a gyerekeknek a lábukkal kell lökniük a tököket, és az nyer aki először ér a célvonalba. Fontos hogy a rúgás nem lökés, és csak lábakat lehet használni. Ha limitáltan állnak rendelkezésre a tökök, felezzük el a csoportot és két körben játsszuk le a játékot.

Célba lövés

Vágjuk le egy tök tetejét és belezzük ki. Adjunk a gyerekeknek apró tárgyakat amiket bele kell dobniuk a tökbe. Versenyt is rendezhetünk belőle, a legtöbbet célba dobó megnyeri a játékot. Figyeljünk hogy olyan tárgyak legyenek amelyek nem okozhatnak fulladást vagy sérülést ha erősen dobják.

Tök keresés

Ezt a csoportszobában is lehet játszani, de szintén előzetes szervezést igényel. Rejtsünk el a teremben, vagy az udvaron pár tököt, és a gyerekek feladata hogy megtalálják őket. Rendezhetjük csoportversenynek is, amelyik csapat több tököt talál, az nyer.

Szeretnénk hangsúlyozni hogy az összes játék felnőtt felügyeletet igényel és semmilyen körülmények között ne hagyjuk a gyerekeket magukra amíg játszanak!