HONEY Kroko Óvodai Játékkonyha Szett

257 100 Ft

 

Méretek: 100 cm magas, a hűtővel együtt 2 méter széles. A hűtő külön 40cm széles.

A munkapult 60 cm magas. Bölcsődei méretnél kérhető 10 cm-rel alacsonyabb bútor.

Laminált játék konyhabútor 2mm-es tartós ABS élzárással, tetszőlegesen választható, adott helyhez illő színekkel.

 

Compare

Leírás

Az óvodában kialakított játékkonyhák méltán tartoznak a népszerű bútorok közé mind a pedagógusok körében, mind pedig a gyerekeknél, hiszen rendkívül fontos szerepet játszanak a gyermekek fejlődésében és tanulásában. Ezek a játékok nem csupán szórakoztatják a gyerekeket, hanem számos egyéb előnnyel is járnak.

Ahogy a gyermekek nőnek és fejlődnek, kulcsfontosságú szerepe van az egészséges táplálkozásnak az optimális növekedéshez és fejlődéshez. Az óvodai évek kiváló időszakot jelentenek arra, hogy a gyermekek megismerjék az egészséges ételek fontosságát és kialakítsák azokat az étkezési szokásokat, amelyek egész életük során elkísérik majd őket.

Fejlesztik a szociális készséget – A játékkonyhák lehetőséget teremtenek a szerepjátékokra, ahol a gyerekek különböző szerepeket játszhatnak el, például szakács, pincér vagy akár étteremtulajdonos. Ez a tevékenység segíti a társas kapcsolatok kialakítását és fejleszti a kommunikációs készségeiket.

A kreativitás és képzelőerő fejlesztésére is tökéletes eszközök – A játékkonyhákban a gyerekek saját ételkészítési terveket is alkothatnak, új recepteket találhatnak kis és kipróbálhatják a különböző fogások elkészítését. Ez ösztönzi a kreativitást és a képzelőerőt!

Segítik az egészséges életmódra és táplálkozásra nevelést – A játékkonyhák segítik megérteni a gyermekeknek az ételkészítés folyamatát és az élelmiszerek fontosságát. Ezáltal a pedagógusok segítségével könnyebben megismerhetik az egészséges táplálkozás alapjait. Nézzünk ezek közül néhányat:

  1. kiegyensúlyozott étrend
  2. sokszínű étkezés
  3. mérsékelt adagok
  4. elegendő folyadékfogyasztás
  5. rendszeres étkezési szokások

Mindezek mellett fejlesztik a finommotorikus, a számolási és koncepcionális készségeket, elősegítik az önállóságot és felelősség-vállalást. Ezen előnyök összességében segítik a gyermekek személyiségfejlődését, szociális készségeik kialakítását és számos más területen való fejlődésüket az óvoda környezetében.